Begin 2022 zonder stress met deze 3 financiële tips

bereid je voor op het nieuwe jaar financieel advies voor ondernemers en zelfstandigen Financieel duurzaam ondernemen

Hoe begin je 2022 zonder stress? Zorg dat je financiën op orde zijn! Hier zijn 3 tips van Nico. 

Het loopt al richting 31 december. Ik wil je graag drie tips geven om het financiële jaar goed af te sluiten. Er zijn nog een aantal dingen die jij als ondernemer kunt doen en die je veel werk en tijd en wie weet ook geld gaan besparen in het nieuwe jaar. 

 

Tip 1: De overbekende investeringsaftrek

Check wat je nog kunt investeren voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Wat houdt die aftrek in? Dit is een regeling waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Je mag een deel van het bedrag dat je investeert in bedrijfsmiddelen zoals apparatuur, weer aftrekken van de winst over 2021. Hiermee kun je dus besparen op je belasting. Je kunt je investeringsaftrek zelf berekenen

 

Tip 2: Bespaar op je inkomstenbelasting

Maak voor 1 januari nog een bedrag over naar je zakelijke rekening. Waarom zou je dat doen? Door een bedrag over te maken naar een zakelijke rekening stijgt het vermogen van je onderneming en daalt je privévermogen. De peildatum voor de belasting over je privévermogen is 1 januari. Hoe minder privévermogen je op die datum hebt, hoe minder belasting je erover betaalt.  Dat moet natuurlijk allemaal wel in redelijke proporties, dus neem even contact op als je denkt dat jij hiermee belasting kunt besparen.

 

Tip 3: Bereid je voor op je jaarrekening

Als je in het volgend jaar jouw jaarrekening snel op orde wilt hebben, moet je nu wat voorwerk doen! Zorg ervoor dat al je inkoopfacturen bijvoorbeeld goed ingeboekt zijn. Werk ook de administratie van je auto bij.  Zoals je weet is het eindsaldo van je bankrekening tegelijkertijd het beginsaldo voor het komende jaar. Dus zorg ervoor dat alles klaar staat in je administratie. 

 

Bonustip: Stort een bedrag in een pensioenregeling

Nog een laatste eindejaarstip: check voor het einde van het jaar hoeveel geld je mag storten als pensioenstorting. 

Als je in de afgelopen jaren geen of weinig pensioen hebt opgebouwd, kun je meestal belastingaftrek krijgen op een storting in een pensioenregeling.

Die storting kan bijvoorbeeld in een lijfrente of op een beleggingsrekening gebeuren. Een duurzame tip is hierbij de rekening van Stan en Wende. Hoeveel je dit jaar nog kunt inleggen, kunnen wij voor je berekenen.

 

Sluit het jaar goed af, zodat jij in 2022 direct door kunt. Neem contact op als je hulp nodig hebt met inboeken, aangiftes of advies!

 

Foto: Content Matters Rotterdam

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter