Duurzame doelen 2021: Fiducie zet in op partnerschap om positieve impact te blijven vergroten

financieel duurzaam ondernemen, duurzame doelen stellen, partnerschap, boekhouding uitbesteden, duurzaam ondernemen,administratiekantoor Rotterdam, moneybird adviseur rotterdam

Een paar maanden geleden vertelde ik over mijn “review-gesprek” met Merel Segers, een van de inmiddels 164 andere leden van de Happy Planet Professionals.

Onlangs was het mijn beurt om de duurzame doelen en ambities van mijn bedrijf op een rijtje te zetten en te bespreken. Omdat het hoort bij het lidmaatschap van mijn favoriete ondernemersnetwerk, maar vooral omdat belangrijk is om je doelen helder voor ogen te hebben – juist ook de doelen die passen bij de duurzame missie van Fiducie.

Ik besprak mijn review met Marie José Voogt van Wendingworx.

 

Doelen stellen aan de hand van de Sustainable Development Goals (sdg’s) 

Als Happy Planet Professional gebruik ik sustainable development goals (sdg’s) als richtlijn voor mijn doelen en ambities. Dit zijn de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen die landen wereldwijd hebben afgesproken om de aarde in 2030 een betere plek te maken. Fiducie levert zelf vooral een bijdrage aan doel 8 (waardig werk en economische groei) en aan doel 17 (partnerschap om doelen te bereiken). Ook aan doelen 7, betaalbare en duurzame energie, 11, duurzame steden en gemeenschappen en 12, verantwoorde consumptie en productie draagt Fiducie bij, zij het met name via de bedrijven en organisaties die wij met ons werk ondersteunen.

 

SDG 8: Waardig werk en economische groei

Voor mij is het niet de vraag of ik (ook) kansen wil bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Waarom zou ik dat niet doen? Iedereen verdient het om naar vermogen en met plezier te kunnen werken, en om daarin voldoende te worden uitgedaagd. En wat bijdragen aan economische groei betreft: dat is waar ons werk om draait. Fiducie onderscheidt zich van andere administratiekantoren door bijna letterlijk naast onze klant te gaan staan en aan te sluiten bij hun manier van administreren, in plaats van te verlangen dat zij zich aanpassen aan een systeem dat wij zelf het beste vinden. Door ons in onze klanten te verplaatsen, kunnen wij hen het beste ondersteunen om hun bedrijf tot een succes te maken, leren zij het meest en halen wij een last van hun schouders. Onze extra bijdrage aan dit doel bestond uit de uitbreiding van ons team van 1,6 fte in 2019 naar 2 fte in 2020 (25% groei) en van 58  klanten dat wij ondersteunen in 2019 naar 87 in 2020 (50 % groei). 

 

SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Ook dit is voor mij vanzelfsprekend. Ik hoorde laatst dat het circulair contracteren heet wat ik doe: als ik een contract opstel dan is mijn uitgangspunt dat het voor beide partijen redelijk en gunstig is, en bijdraagt aan een duurzame samenwerking. Ook mijn algemene voorwaarden zijn daarop gericht, dus niet in de eerste plaats op het veilig stellen van (alleen) de belangen van Fiducie. Dit doe ik overigens al sinds ik in 2015 met Fiducie begon.

 

sdg fiducie financieel duurzaam ondernemen - adminsitratiekantoor Rotterdam

Werken aan een duurzame zakelijke footprint

Ook voor het komende jaar is mijn doel vooral om bij te (blijven) dragen aan meer waardig werk, economische groei en partnerschap. Zo wil ik een analyse laten maken van onze zakelijke ecologische voetafdruk: welke negatieve en positieve bijdrage levert Fiducie aan een eerlijke en duurzame wereld? Alles wat ik zelf in redelijkheid kan bedenken dat we kunnen doen, doen we al, dus ik wil graag weten welke verbeterpunten er nog meer zijn. Ik zal een professional uit mijn netwerk vragen om die analyse uit te voeren.

Een ander doel is om ons netwerk verder te versterken en meer samen te werken, ook op regionaal niveau. Misschien wel om te beginnen met een feest of themamiddag, voor al onze klanten en relaties. De ervaring leert dat dat een heel goede manier is om relaties te versterken, met mooie nieuwe samenwerkingsverbanden tot gevolg.

Meer weten over financieel duurzaam ondernemen? Neems eens contact op!

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter