Geen stress voor 30 april: vraag uitstel!

boekhoudstress? Problemen met je boekhouding? Fiducie helpt

Voor bijna iedereen geldt: voor 1 mei verwacht de Belastingdienst dat je aangifte inkomstenbelasting over het vorige jaar hebt gedaan. Maar soms lukt dat gewoon niet. Omdat je een tijdje ziek bent, omdat de jaarrekening van je onderneming nog niet klaar is of omdat je nog niet alle gegevens boven water hebt.

Geen stress!

Lukt het insturen van de aangifte inkomstenbelasting niet voor 30 april? Dan kun je uitstel aanvragen. Dat kan gewoon via de website van de Belastingdienst en je krijg dat uitstel waarschijnlijk zonder problemen. Een eerste uitstel tot 1 september wordt eigenlijk aan iedereen verleend die erom verzoekt.

Hoe dan?

UitstelLog in op de beveiligde site van de Belastingdienst met je DigiD. Klik op het tabblad “Inkomstenbelasting” en kies het juiste belastingjaar (in dit geval 2018). Wat naar onder, bij “Ik wil..” kies je voor “uitstel aanvragen voor mijn aangifte inkomstenbelasting” en volg je de stappen op het scherm. Als je er niet uitkomt of je wilt sowieso graag dat een professional dit voor je opknapt, dan kun je mij daarvoor machtigen.

Machtigen

Je kunt mij machtigen om uitstel aan te vragen voor de aangifte inkomstenbelasting (en deze later alsnog in te dienen). Log in met je DigiD en klik op het tabblad “Iemand machtigen”. Selecteer de dienst “Inkomstenbelasting over 2018” (bijvoorbeeld door in het zoekvak “belas” in te tikken) en klik onderaan op “Volgende”. Dan krijg je een machtigingscode. Die stuur je aan mij op en dan kan ik jouw aangifte voor je regelen.

Meer of andere vragen? Neem contact op!

 

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiƫle man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiƫle duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter