Klant aan het woord: Richard Benesti

Richard Benesti

“Ciloo is een B.V. met daarboven een holding. Deze constructie is opgezet omdat ik voorheen nog twee andere bedrijven heb opgericht met meerdere aandeelhouders. De financiële administratie is voor mij het minst leuke aspect van ondernemen. Ik realiseer me dat het belangrijk is, maar ik heb het te druk en heb er te weinig affiniteit mee om alles zelf te doen. Daarom ben ik erg blij dat Nico mij hierbij ondersteunt en dat ik ervan op aan kan dat hij dat goed doet.

Ik schat in dat mijn klanten op een vergelijkbare manier aankijken tegen webhosting en webdevelopment, de voornaamste diensten die ik met Ciloo aanbied. Zij willen erop kunnen vertrouwen dat ik alles doe wat nodig is om hun website snel, goed en veilig te laten draaien, zonder dat zij er veel omkijken naar hebben.

In hoeverre mijn diensten duurzaam zijn, vroeg Nico mij toen ik hem aanbood om met zijn website over te stappen naar Ciloo. Anders dan sommige concurrenten, gebruik ik geen termen als “groene” of “duurzame” hosting.” Ik vermoed dat er ook in mijn branche vaak sprake is van greenwashing, waarbij bedrijven zich meer maatschappelijk verantwoord voordoen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Het is lastig om ‘groener’ te zijn, omdat hosting servers voornamelijk in grote datacentra staan en omdat er nog geen goede criteria bestaan waarmee je het kunt vergelijken. Ik kan daarom niet zeggen of mijn hosting aanbod duurzamer of minder duurzaam is dan dat van mijn concurrenten.

Mijn bedrijfsvoering is dat echter wel. Ik heb bijvoorbeeld geen kantoor of wagenpark en werk dus CO2-neutraal. Ik werk met een remote team van zeer talentvolle mensen uit Duitsland, Malta, Mexico, Nederland en Pakistan. Communiceren doen we via het virtuele platform Slack. Ik werk op basis van vertrouwen en niet op basis van controle. Lage prijzen zijn voor de meeste bedrijven vaak de stimulans voor outsourcing. Ik wil daarentegen graag weten wat de omstandigheden van een persoon zijn en wat de kosten van het levensonderhoud in dat land zijn. Ik kan mijn klanten concurrerende prijzen aanbieden, terwijl ik developers vaak meer kan betalen dan datgene waar ze om vragen.

Internetbeveiliging is een belangrijk thema binnen Ciloo. Ook dat is een onderwerp dat mensen weliswaar belangrijk vinden, maar waar ze zelf liever geen tijd aan besteden. Ik werk al jaren samen met F-Secure waardoor ik de apparaten en systemen van mijn klanten goed kan beveiligen. Ook kan ik klanten die met privacygevoelige data werken helpen met bijvoorbeeld oplossingen voor e-mail en data opslag.”

Geschreven door Anke Welten.

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter