Update | Maatregelen van de overheid

Fiducie geeft advies op financieel en belastingtechnisch gebied

Welke maatregelen heeft de overheid tot nu toe genomen om ondernemers, die door het virus in financiële nood zijn gekomen, te helpen?
In deze bijzondere tijd ondersteunt de overheid het bedrijfsleven op de volgende manieren:

  • Als je door de coronamaatregelen meer dan 20% minder werk hebt voor je personeel, kun je financiële ondersteuning aanvragen bij het UWV. Van 1 juni tot 30 september 2020 is het tweede noodsteunpakket voor ondernemers van kracht. Het tweede pakket sluit beter aan bij wat ondernemers de komende maanden nodig hebben.
    Afhankelijk van de omzetderving ontvang je een tegemoetkoming voor je loonkosten. Het UWV betaalt ook een voorschot uit. Het loon voor en contract met je werknemers loopt gewoon door.
  • Als zelfstandige (of DGA in je eigen BV) in financiële problemen kun je bij de gemeente ondersteuning krijgen. De tijdelijke overbruggingsregeling (Tozo 1) voor zelfstandig ondernemers liep in eerste instantie tot 1 juni. De verlengde regeling (Tozo 2) loopt van 1 juni tot en met 30 september, let op gewijzigde voorwaarden.  Hier kun je kijken of je in aanmerking komt voor de overbruggingsregeling: Tozo check
  • Ondernemers die acuut getroffen zijn doordat hun bedrijf gesloten was of nog steeds is kunnen een tegemoetkoming vaste lasten aanvragen (eerder bekend gemaakt als Noodloket en als TOGS).
  • Alle ondernemers en particulieren kunnen het bijzonder uitstel bij de Belastingdienst ook digitaal aanvragen. Je krijgt dan automatisch 3 maanden uitstel.
  • Ook kun je de voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting verlagen als je denkt dat je winst of inkomen in 2020 minder wordt.
  • Tot slot kan ik je aanraden om ter overbrugging van de corona periode te informeren of een lening bij Qredits bij jou past. Ofwel de regeling Klein Krediet Corona (KKC) kan als overbrugging uitkomst bieden. De overheid staat garant voor de lening, om deze lening aan te vragen dien je in de aanvraag bij de bank een uitleg en verklaring te geven. De aangesloten banken zijn Rabobank, ABN AMRO, ING en Triodos.

Naast deze adviezen kun je ook contact opnemen met een adviseur van de Stichting Ondernemersklankbord (OKB).
Met de afdeling Rotterdam kan dat telefonisch kan dat telefonisch via: 06 1489 7810 of via een mail.

 

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter