Duurzaamheid volgens Fiducie

Wat de positieve impact is van onze klanten Geef mij zon en ProPortion is met één blik op hun websites duidelijk. Lokale voedselverwerking, plaatsen van zonnepanelen en voorkomen van ongevraagde export van westerse B-producten naar ontwikkelingslanden draagt onmiskenbaar bij aan een betere wereld. Maar ook bedrijven die producten of diensten verkopen die niet overduidelijk "groen", "duurzaam" of "sociaal" zijn, hebben impact. Of deze (vooral) positief of (vooral) negatief is, is vooral een kwestie van keuzes maken.

Hoe draagt Fiducie bij aan een duurzame en eerlijker wereld?

Onze klanten

We laten zien wat wij belangrijk vinden. Niet al onze klanten omschrijven zichzelf als "duurzame ondernemer" of "sociale ondernemer", maar zij voelen zich wel aangesproken door ons verhaal. Met ons werk maken wij hun dagelijks werken gemakkelijker, zodat zij vertrouwen uitstralen, meer mogelijkheden krijgen.

Netwerken

Als wij daarmee een extra handje kunnen helpen, dan brengen wij onze klanten met elkaar in contact. Zoals wij ook zelf graag een beroep doen op professionals en ondernemers uit ons uitgebreide netwerk, zoals Netwerkversterking Rotterdam en Happy Planet Professionals, een landelijke beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals. Dat draagt bij aan een gevoel van verbondenheid en dat alleen al brengt een betere wereld dichterbij.

Eerlijke arbeidsmarkt

We bieden kansen aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, met een eerlijk arbeidscontract. Alleen voor specifieke projecten of als iemand daar expliciet voor kiest, huren wij freelancers in.

Webhosting

Onze website wordt gehost door Ciloo. Webhosting is altijd afhankelijk van servers in grote serverparken. Een individueel hostingbedrijf heeft weinig invloed op het energieverbruik van die servers, maar natuurlijk wel op de eigen bedrijfsvoering. Richard Benesti draagt met zijn onderneming Ciloo ook bij aan een duurzame en eerlijke wereld

Meubilair

Bijna al onze kantoormeubels hebben we tweedehands aangeschaft bij Opnieuw

Kantoorartikelen

We gebruiken zo min mogelijk papier. Voor online opslag en uitwisseling van bestanden hebben we vooralsnog geen groene aanbieder gevonden. Maar Mega springt er duidelijk uit op het gebied van privacy.

Kantoorartikelen gebruiken we weinig. Waar mogelijk, maken we ze bijvoorbeeld van resthout of ander duurzaam materiaal. We drinken biologische koffie en thee.

Bedrijfsruimte

Ook buiten corona-tijd werken wij deels vanuit huis. Ons gezamenlijke kantoor huren we in Theater 't Kapelletje - in een ruimte die anders een groot deel van de week ongebruikt zou blijven. We komen op de fiets of met het openbaar vervoer naar kantoor.

Bankieren

We bankieren bij Triodos.

Een bewust team

Ook in ons persoonlijk leven maakt ons team bewuste keuzes. 

 

Sinds 2017 ben ik officieel een 'Happy Planet Professional'. Happy Planet Professionals is een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals. Inmiddels zijn we met meer dan 180 leden die zich richten op integriteit en transparantie, mensen- en dierenwelzijn en klimaat, natuur en milieu. We delen kennis en werken samen.

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op groei.