De duurzaamheid van Fiducie

Windmolens-min

In mijn onderzoek naar de mogelijkheden van een duurzame bedrijfsvoering voor kleine adviesbureaus staat als eerste stap “bepaal wat essentieel (materieel) is in je bedrijf”. Essentieel aan Fiducie is de analyse en de ondersteuning van en het advies aan het kleinbedrijf. In al mijn werkzaamheden probeer ik duurzame aspecten te verwerken. Daarvoor houd ik mijzelf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering.

Bij het werk van Fiducie speelt internet en online communicatie een belangrijke rol. Bij het kiezen van een webhosting blijkt het in de praktijk lastig te zijn om zeker te weten of deze ook écht duurzaam is. Mijn huidige webhosting is hierover eerlijk en is zich ervan bewust dat het  belangrijk is om verantwoord te leven en te ondernemen. Voor de uitwisseling en online opslag van bestanden kon ik geen groene aanbieder vinden, maar Mega sprong er duidelijk uit op het gebied van privacy. Kantoormateriaal gebruik ik tot nu toe weinig en dan nog vooral hergebruikt materiaal. Kantoor houden doe ik voornamelijk aan mijn bureau thuis. Reizen doe ik slechts met het openbaar vervoer, per fiets of te voet. Bankieren doet Fiducie bij Triodos.

Fiducie is (vooralsnog) een eenmansbedrijf. De impact op de omgeving wordt vooral bepaald door beslissingen in mijn persoonlijke leven en huishouden. Ik eet al jaren grotendeels biologisch, wij hebben zonnepanelen op het dak en nemen daarnaast groene energie af van Eneco. Maar natuurlijk kan de negatieve impact altijd minder. Mocht je goede suggesties voor verbetering hebben, dan hoor ik het graag!

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op groei.