Aandacht in tijden van corona

Fiducie jaarrekening laten opstellen financieel advies

De ontwikkelingen gaan snel en de maatregelen zijn heftig. Angst lijkt toch een grotere drijfveer dan we dachten. Hopelijk hebben de maatregelen al snel het gewenste effect op de epidemie. Maar is er dan geen onherstelbare schade aangericht aan de maatschappij en misschien wel aan jouw bedrijf? Wat kun je als kleine ondernemer, zelfstandig of niet, NU doen om het hoofd boven water te houden?

Het belangrijkste

Allereerst moet je natuurlijk goed zorgen voor de gezondheid van je medewerkers, collega’s, klanten, leveranciers en andere relaties. Daarvoor kun je de adviezen en maatregelen van de overheid en andere deskundigen volgen. In sommige branches zal dat een enorme uitwerking hebben op de gebruikelijke bedrijfsvoering. Je kunt dit ook meteen aangrijpen om door een andere bril naar je bedrijf te kijken, andere manieren om je bedrijf in te richten, andere manieren om je product of dienst te verkopen of zelfs om andere producten of diensten te verzinnen.

Hoe blijft het geld binnenkomen?

Maar dat brengt waarschijnlijk niet meteen geld in het laatje. Daarom geeft Stichting MKB Financiering een aantal algemene maatregelen bij liquiditeitsproblemen, in het kort:

  • Probeer je openstaande verkoopfacturen sneller betaald te krijgen of zelfs voorschotten af te spreken met je klanten. Dat kan natuurlijk alleen bij klanten die zelf niet in financiële problemen zijn geraakt. Maar ga erover met hen in overleg!
  • Beperk je voorraad en stel andere uitgaven uit, waar mogelijk.
  • Bekijk of een tijdelijke lening mogelijk is, bij je bank of bij een klant of leverancier.

Welke steun biedt de overheid?
-> Gezien de wijzigingen die nu plaatsvinden verwijzen wij je hiervoor graag naar het bericht ‘update’, dat bericht wordt regelmatig bijgewerkt en hierin vind je de actuele informatie. 

Aan de slag!

Als je verwacht in financiële problemen te komen, probeer dan eerst zelf met bovenstaande tips en websites een plan te maken van jouw mogelijkheden. Mocht je daarover dan advies willen of een vraag hebben, klop gerust aan, maar realiseer je dat je niet de enige bent. Je krijgt dus misschien niet per ommegaande antwoord!
Je kunt ook lid worden van mijn Whatsapp-groep “Fiducie in je bedrijf, ook bij corona”. Daarin delen mijn klanten en ik tips over wat te doen als je bedrijf in deze tijden in zwaar weer zit. Neem dan even contact met me op en stuur me voor de zekerheid je telefoonnummer, dan voeg ik je toe aan de Whatsapp-groep.

 

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter