De kunst van het weglaten

Op 19 november maken het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) de winnaar van de Kristalprijs voor het meest transparante jaarverslag van Nederland bekend en daarnaast ook het onderzoeksrapport van de Transparantiebenchmark met een beoordeling van de jaarverslagen van de 485 grootste bedrijven van Nederland. 

Dit jaar heeft de jury met name gelet op relevantie van de informatie. Nog meer dan vorig jaar wordt bedrijven gevraagd te rapporteren over juist die thema’s die voor onderneming en stakeholders écht van belang zijn: de kunst van het weglaten. Door beknopt te zijn, krijgen thema’s de aandacht die ze verdienen. De jury constateert dat dit voor veel ondernemingen nog een uitdaging is.

Toch iets waar grote bedrijven en kleine bedrijven elkaar vinden: een focus op het essentiële. Voor grote bedrijven omdat de informatie anders voor de lezer te veel is, voor kleine bedrijven omdat een rapportage over alles te veel werk is.

Bron: Duurzaam Ondernemen

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter