Help de ondernemer verzuipt!

Hoofd boeven water houden - Fiducie financieel duurzaam advies

Het leuke aan ondernemen is dat je zelf keuzes kunt maken. En dat je je bedrijf kunt vormgeven zoals jij dat wilt. De keerzijde is dat het nooit ophoudt. Een bedrijf vraagt heel veel tijd en aandacht. Klanten zoeken, bijblijven op je vakgebied, gewoon je werk doen, je administratie, je website op orde houden en ik vergeet er vast nog een paar.

Help de ondernemer verzuipt!

Dat was een tijdje geleden mijn probleem: ik verzoop in mijn bedrijf. Ik werkte gemiddeld 45 uur per week. Te weinig tijd voor mezelf en voor mezelf en voor mijn gezin, familie en vrienden. Dus ik moest keuzes gaan maken. Om mijn basis terug te vinden zocht ik samen met een coach uit waar mijn echte drijfveer ligt, waar ik energie van krijg maar ook wat mij teveel energie kost. Praten over je ondernemersvragen in je netwerk is sowieso een goed idee.

Houvast

Als administrateur zocht ik houvast in cijfers, structuur en planning. Ik rekende uit hoeveel uur per week ik wil werken en hoeveel uur ik aan betaalde opdrachten nodig heb om mijn gewenste omzet te halen. Die twee doelen geven mij richting bij de beslissingen over wat ik wel oppak en wat niet. Het werd me duidelijk dat ik in zo’n werkweek geen tijd overhield voor al het onbetaald werk dat eigenlijk ook zou moeten gebeuren zoals marketing en administratie. Ik besloot om collega’s te zoeken om werk aan uit te besteden. Niet meteen inhoudelijk werk, maar eerder ondersteunend werk zoals de PR en de website.

Wat heb jij daar nu aan?

Ten eerste kan ik mijn werk beter doen als ik me prettig voel en dat is natuurlijk beter voor mijn klanten. En ten tweede heb ik drie praktische tips om je bedrijf beter te sturen: praat over jouw manier van ondernemen (de leuke en lastige dingen) met een coach, een intervisiegroep of je netwerk, stel jezelf heldere – liefst kwantitatieve – doelen (zoals een maandomzet van x euro, een werkweek van y uur) en verzin een manier of ze te meten en zoek ondersteuning voor de activiteiten waar je geen tijd voor of zin in hebt of die anderen gewoonweg beter kunnen in minder tijd.

Het kan nog gerichter: ik kan je namen geven van coaches of ondersteuners die mij goed geholpen hebben en manieren bieden om meer grip op je bedrijf te krijgen. Interessant voor jou? Neem dan even contact op!

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter