Ik was weer te laat…

groeiscenario en bedrijfsplan

Vorig jaar nam ik een opdracht aan om de administratie van een stichting te gaan voeren. De stichting was al bijna 10 jaar bezig met aansprekende, innovatieve projecten en een behoorlijke omzet. De directeur wilde meer grip op de financiële en projectadministratie. Dat bleek helaas ook wel nodig. Een naar het zich laat aanzien fatale combinatie van enthousiasme, gebrek aan strak financieel en projectmanagement en een voorganger die niet genoeg van boekhouden wist.

Zo heb ik al een aantal initiatieven te gronde zien gaan. Jammer van al die energie die verloren gaat. Maar niet elk initiatief loopt vast. Laat de moed niet zakken, maar durf eerlijk vooruit te kijken. Zet je cijfers op een rijtje en maak een realistische inschatting van je mogelijkheden. Verlies je daarbij niet in te mooie dromen. Ik maak nu met een aantal ondernemers bedrijfsplannen of groeiscenario’s. De meeste zijn er op tijd bij! Jij ook?

Tussendoor hebben we natuurlijk ook aandacht voor de praktische vragen van alledag:

  • Het lage btw-tarief is vanaf dit jaar 9% – ben jij al voorbereid?
  • Schrok je van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting?
  • Heb je de btw op je privégebruik van zakelijke telefoon of auto in 2018 al gecorrigeerd?

Neem contact op als je hier meer over wilt weten!

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter