Impact meten

Ik werd attent gemaakt op Impact First, een interessante publicatie van Avance Impact en Social Enterprise. Het boekje beschrijft kort en to-the-point hoe je de impact van je organisatie of onderneming op de maatschappij kan meten en er voordeel uit kan halen: je bent beter in staat te sturen, je kunt claims over je impact beter onderbouwen en je medewerkers werken gemotiveerder. Ook komt aan de orde hoe je de kosten binnen de perken houdt en tegen welke problemen je kunt aanlopen.

Impact meten lijkt dus erg op de verantwoording die een bedrijf aflegt in een duurzaamheidsverslag of een geïntegreerd jaarverslag. Deze laatste twee termen zijn natuurlijk wat ongewoon voor een ‘social enterprise’.

Is ‘impact meten’ inderdaad een andere term voor op een bescheiden manier rapporteren over de duurzaamheid van je bedrijf? En zijn er eigenlijk kleine bedrijven in de duurzame voeding die ‘impact meten’?

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

1 reactie

  1. Marianne Heselmans op 27 oktober 2015 om 07:49

    Dag, wij zijn zo’n bedrijf dat helpt organisaties over hun impact te communiceren. Voor het (eerst) meten van de impact, bijvoorbeeld op CO2 uitstoot of biodiversiteit, werken we samen met CREM. We helpen nu oa het eindverslag te maken van de green deal Samenwerken aan transparantie van natuurlijk en sociaal kapitaal.
    Deze brochure van Avance is wel heel handig,
    Vriendelijke groet,
    Marianne Heselmans

Laat een reactie achter