Is je bankrekening overzetten veel gedoe?

“Ik wil graag bij een duurzame bank gaan bankieren. Is dat niet een enorm gedoe?”

Als duurzame ondernemer kun je bijna niet anders dan je bankrekening openen bij een duurzame bank. Dat is op zich niet meteen een vanzelfsprekende keuze want de alom bekende duurzame bank, Triodos, profileert zich niet per se als bank voor ondernemers, zoals bv. Rabobank en ING Bank dat wel doen met het Starters- en Ondernemerspakket. Zeker in je eerste jaar krijg je daar allerlei kortingen en voordelen. Een zakelijke rekening bij Triodos is overigens zeker niet duurder dan een bij deze twee grootbanken.

ASN Bank heeft echter een speciaal aanbod voor zelfstandige ondernemers (met eenmanszaak of BV) dat wel goedkoper is dan dat van de genoemde grootbanken. De derde bank die in de Eerlijke Bankwijzer op sommige thema’s goed uit de bus komt, SNS Bank, biedt ook een breed pakket voor kleine en grote ondernemers. Want dat is momenteel het nadeel van ASN Bank: ze bieden alleen een zakelijke rekening voor zelfstandigen, niet voor grotere ondernemingen. Dus als je groeiplannen hebt voor je onderneming, is ASN geen goede keus.

Wat nu als je al een zakelijke rekening bij een minder duurzame bank en je wilt liever naar Triodos, ASN of SNS? Goed nieuws: de Overstapservice geldt ook voor zakelijke rekeningen. Dat betekent onder andere dat meer dan een jaar lang al je inkomende betalingen automatisch naar je nieuwe bankrekening worden doorgestort en dat leveranciers die automatisch incasseren door de bank geïnformeerd worden. Een aantal zaken moet je ook nog wel zelf regelen zoals een oplossing vinden voor andere producten die je van de “oude” bank afneemt, je rekeningnummer wijzigen in je eigen administratie en in je documenten, op je website en je facturen. Speciale aandacht moet je nog besteden aan het overzetten van je eigen incasso- of iDealcontract. Je nieuwe bank zal je daarbij zeker helpen!

 

Meer vragen? Neem vrijblijvend contact op! Zelf een vraag uit de praktijk stellen? Op de hoogte blijven?

 

https://youtu.be/sTleqqkEiwM

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter