Levert jouw webshop overal? De regels zijn veranderd!

landkaart europa

Op 3 december gaat een nieuwe verordening van de EU in die consumenten in heel Europa gelijke kansen moet bieden. Voor ondernemers met een webshop geldt dan dat ze onder gelijke voorwaarden moeten verkopen aan alle “eindgebruikers” (particulieren en bedrijven, maar geen tussenhandel), ongeacht waar die zich bevinden.

Dus de nationaliteit, vestigingsplaats of het IP-adres mag geen reden zijn om klanten te weigeren of andere prijzen of voorwaarden te hanteren. Ondernemers mogen wel hun leveringsgebied inperken, maar binnen dat gebied gelden gelijke regels voor alle afnemers. Als je duidelijk communiceert dat je alleen levert binnen Nederland, mag een bedrijf uit Spanje of een inwoner van België altijd bij jou bestellen, maar hij mag niet verlangen dat jij hem buiten Nederland levert. Hij moet dus zelf zorgen dat de levering van waar ook binnen jouw leveringsgebied bij hem terecht komt. Meer info bv. bij Thuiswinkel.org.

Nog geen webshop maar misschien wel een goed idee?

Ik kan je in contact brengen met een webshopbouwer! Of een tekenaar voor je bedrijfsillustraties, of jurist speciaal voor zelfstandig ondernemers. Vraag maar!
Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter