Bijeenkomst maatschappelijke verantwoordelijkheid van jouw onderneming

maatschappelijke verantwoordelijkheid

Maandag 26 september 2022

16:00 – 18:00 uur

Theater ‘t Kapelletje
Van der Sluysstraat 156
3033 SR Rotterdam

Dit is de eerste in een reeks van vier bijeenkomsten tot aan de zomer van 2023, steeds met een financieel en een duurzaam onderwerp! 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid van jouw onderneming

Wil jij weten hoe jij jouw onderneming maatschappelijk verantwoordelijk inricht? Kun je winst maken combineren met de wereld een beetje beter maken?

Tijdens deze bijeenkomst voor zelfstandig ondernemers delen Rik Moonen van de Stadstrainers en Nico Verzijden van Fiducie hun kennis over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Want, wat is een onderneming? Volgens de leerboeken is het een “langdurige organisatie van kapitaal en arbeid die deel neemt aan het economisch verkeer met het oogmerk om winst te behalen.”  Meestal wordt daar financiële winst voor de ondernemer mee bedoeld.

Maar veel ondernemers hebben een hoger doel voor ogen dan alleen een financiële beloning: ze willen ook de wereld een beetje beter maken!

 

 

Hoe richt je jouw onderneming maatschappelijk verantwoordelijk in?

Rik Moonen, “uitvoerder van beeldende interventies”, vertelt tijdens deze bijeenkomst waarom hij voor een BV koos. En hoe hij die zó inricht dat het maatschappelijk doel voorop staat en de winst merendeels voor dat maatschappelijke doel gebruikt wordt. Het gaat over subsidies, commerciële opdrachten en de Code Sociale Ondernemingen.

De missie van de Stadstrainers is om via beeldende, sociale interventies een positieve bijdrage te leveren aan het gevoel van eigenwaarde -en daarmee het welbevinden- van (kwetsbare) mensen, zodat zij zichzelf weer durven te laten zien en midden in het leven kunnen staan.

 

Nico Verzijden vertelt meer over dienstverbanden. Want, verantwoordelijk ondernemen gaat ook over mensen een kans bieden. En dat kan ook door hen een baan aan te bieden.  Dat biedt beide partijen zekerheid en verbinding. Maar veel zelfstandig ondernemers durven geen personeel in dienst te nemen. Begrijpelijk want dat brengt verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee.

Fiducie kiest ervoor om ook met dienstverbanden te werken. Nico is ervaringsdeskundige en legt uit wat de mogelijkheden zijn.

 

Doe mee en ontdek hoe je met jouw onderneming ook een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld

Aanmelden bijeenkomst 26 september 2022

We starten om 16:00 uur in het Kapelletje!

  • Voer een nummer in van 1 tot 4.

 

—————-

Dit is de eerste bijeenkomst in een reeks van vier tot aan de zomer van 2023, steeds met een financieel en een duurzaam onderwerp!

 

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter