Investeer dit jaar nog in je onderneming!

kleinschaligheids investeringsaftrek

Iedere ondernemer komt wel eens voor de keuze te staan: wel of niet investeren in je onderneming?

De keuze om wel te investeren heeft een aantal voordelen. Want investeren in je eigen onderneming voor het einde van het jaar geeft je belastingtechnische voordelen. Je kunt namelijk belastingaftrek krijgen. Maar hoe werkt deze kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2023 (KIA) en waarom zou je het speciaal nu doen?

 

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek voor 2023

De regel waar het over gaat, heet kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)  en werkt als volgt. Als je in dit kalenderjaar meer dan € 2.600 investeert in je eigen onderneming, wordt jouw belastbare winst verminderd met 28% van je investering. Dus als je een machine koopt van € 5.000 wordt jouw belastbare winst € 1.400 lager. Bij investeringen vanaf € 63.716 geldt een lager percentage.

 

Waarom zou je dit jaar nog investeren?

De regel geldt niet voor alle investeringen. Hij geldt bijvoorbeeld niet voor personenauto’s en dieren, en geldt het hele jaar.

Heb je dit jaar al geïnvesteerd?

Als je dit jaar bijvoorbeeld al voor tweeduizend euro geïnvesteerd hebt, loont het misschien om nog een investering te doen. Dan kom je boven het minimum van € 2.600 uit. En dat is precies het minimum voor 2023.

Ga je in 2024 investeren?

Als je dit jaar nog niets of weinig geïnvesteerd hebt, maar volgend jaar wel grote plannen hebt, kun je misschien die ene investering van € 500 die je gepland had voor december uitstellen naar januari. Want dan telt-ie wel mee voor de aftrek van volgend jaar. Je kunt dan volgend jaar maximaal profiteren van de investeringsaftrek.
Voor 2024 wordt de ondergrens € 2.849 en gaat het lagere percentage gelden vanaf € 69.840

Weet je het niet zeker?

Denk je dat jij gebruik kunt maken van de investeringsaftrek maar weet je het niet zeker? Fiducie helpt je graag met welke keuze het meest voordelig en rendabel is voor jouw onderneming. Neem contact op!
Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter