Meer investeren = minder belastingen

kleinschaligheids investeringsaftrek

In de praktijkvraag van twee weken geleden legde ik uit hoe je een investering terug ziet in de boekhouding. Wat toen niet aan de orde kwam, maar wat in deze tijd van het jaar wel belangrijk is, is dat je belastingaftrek krijgt op bepaalde investeringen. Hoe werkt dat en waarom speciaal nu?

De regel waar het over gaat, heet kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en werkt zo: als in een kalenderjaar meer dan € 2.300,= investeert, wordt je belastbare winst verminderd met 28% van je investering. Dus als je een machine koopt van € 5.000, wordt je belastbare winst € 1.400 lager. Bij investeringen vanaf € 56.000 geldt een lager percentage.

De regel geldt niet voor alle investeringen, bv. niet voor bedrijfsauto’s en dieren, en geldt het hele jaar. Maar als je dit jaar tot nu voor tweeduizend euro geïnvesteerd hebt, loont het misschien om nog een investering te doen, zodat je boven het minimum van € 2.300 uitkomt. Of als je dit jaar nog niets of weinig geïnvesteerd hebt, maar volgend jaar wel grote plannen hebt, kun je misschien die ene investering van € 500 voor december uitstellen naar volgend jaar. Want dan telt-ie wel mee voor de aftrek en dit jaar niet meer…
Overleg even met mij als je niet zeker weet wat handig is!

 

 

 

 

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter