Mijn enige eindejaarstip…

mijn enige eindejaarstip

In deze dagen krijg je van verschillende kanten tips om nog dit jaar iets slims te doen, vooral op financieel-administratief gebied. Bijvoorbeeld om nu nog geld te besparen of juist uit te geven. Niets mis met handig gebruik maken van regelingen natuurlijk, maar voor de lange termijn is deze tip volgens mij het belangrijkst, ook als ondernemer: weet en wees wie je bent!

Als je je bewust bent van je sterke en zwakke kanten, kun je beter kiezen wat je wel of niet wilt doen, ben je effectiever en wordt leven en werk leuker. Dus ga aan de slag met vragen als “aan welke activiteit beleef ik het meeste plezier?”, “wat kan ik goed?” en “wat geeft mij energie?”. Zelf ben ik het afgelopen jaar gecoacht door Hetty Oostijen, die mij goed op weg geholpen heeft. Bij de meditatiecursus van Hanneke Dijkman (Zen.nl Rotterdam-Zuid) leer ik echte aandacht te hebben voor mijzelf en de anderen in de wereld.

Ook als ondernemer is het belangrijk je sterke en zwakke kanten te kennen. Met je sterke kanten kun je je onderscheiden van andere ondernemers: “wat maakt jou speciaal?”. In jouw niche ben jij (één van) de beste(n) en kun je een mooie prijs vragen voor je diensten.

En voor je zwakke kanten kun je opleidingen volgen of anderen inhuren. Zoals ik deed voor websitebeheer en PR-ondersteuning.

Met zo’n stevige basis kun je een mooie onderneming neerzetten! Dat levert meer op dan in de laatste week van het jaar veranderen van energieleverancier of bank om een paar tientjes te besparen.

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Geen reacties

  1. Thomas Slotboom op 17 december 2018 om 20:43

    Mooie tip Nice. Alvast de beste wensen!

Laat een reactie achter