Het MKB duurzamer, maar hoe dan?

De informatiebron voor duurzaam ondernemen in de praktijk, P+, publiceert in maart een artikel met de mening van experts over de beste manier om kleine bedrijven te stimuleren duurzamer te ondernemen. Van die experts (van het MVO-expertpanel) vindt namelijk 89% dat de groei in het duurzaam ondernemen bij het MKB stroef verloopt.

Een van de mogelijke ‘stimulerende middelen’ is de inzet van fiscale beloningen of straffen: voordelen voor duurzaam werkende ondernemers (met de aanname dat dat anderen verleidt tot duurzamer werken) of extra heffingen voor achterblijvers. Dit alles werd onderzocht door het logo_p-plusESAA Erasmus Executive Programma CSR.

In het algemeen moet – naar mijn mening – het competitief voordeel van duurzaam ondernemen duidelijker worden: op de lange termijn levert duurzaam ondernemen “gewoon” meer waarde op. Een fiscaal verschil draagt daaraan bij, dat kan niet ontkend worden. Meer regelgeving waarschijnlijk niet…

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiƫle man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiƫle duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter