Hoe beweeg je het MKB tot meer MVO?

Karen Maas en Jacqueline Scheidsbach (Erasmus Universiteit) schreven in een artikel in P+ dat de meeste experts in het MVO-expertpanel vinden dat de implementatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij midden- en kleinbedrijven stroef verloopt. Volgens hen komt dat vooral door een slechte integratie van MVO in de eigen werkzaamheden, door een gebrek aan beleid of strategie en door het ontbreken van een algemeen raamwerk. Wel zien zij de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor midden- en kleinbedrijven: een betere financiële positie, meer strategisch denken, aantrekkelijk voor nieuwe medewerkers en een betere reputatie.

Maar wat trekt het MKB dan over de streep? De inzet en motivatie van de directeur-eigenaar en druk van buiten (klanten, investeerders, vakbonden, etc.) Wet- en regelgeving zou niet zoveel helpen, hooguit voor de middelgrote bedrijven en op het gebied van duurzaam inkopen, energiegebruik en het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter