Trapt het MKB niet in de Verslagval?

Deze week las ik “Avoiding the Reporting Trap” van adviesbureau Between Us. Trap niet in de Verslagval, een licht provocerende titel als je zoals ik het geïntegreerd of duurzaamheidsjaarverslag ziet als een goed instrument waarmee ook kleine bedrijven hun organisatie beter op orde kunnen krijgen. Maar de Verslagval treedt volgens Between Us in werking als je alleen maar meet om het meten, dus verslagen maakt omdat er verslagen gemaakt moeten worden en er geen kansen uit haalt om waarde te creëren uit je duurzame bedrijfsvoering.

Een duurzaamheidsverslag moet laten zien waar jouw bedrijf een verschil kan maken, waar jouw strategie zowel vernieuwend en onderscheidend is als een positieve bijdrage levert aan je omgeving. En daarna natuurlijk niet blijven hangen in de strategie, maar aan de slag! En erover vertellen zodat anderen je erom waarderen of met je meegaan.

Zou de Verslagval ook voorkomen in het MKB of is men daar sowieso nog niet toe aan verslagen over duurzaamheid?

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter