WEconomy

Ik ben begonnen te lezen in “Nieuwe Business Modellen”, dat in 2015 onder redactie van Jan Jonker verscheen. Af en toe zal ik hier wat citaten eruit die ik interessant, inspirerend en relevant vind, publiceren, soms aangevuld met mijn gedachten erover of vragen erbij. Deze keer de WEconomy (p. 40):

“Onmiskenbaar zitten we met elkaar midden in een transitie. Veranderende spelregels en spelers vragen erom dat we heroverwegen wat we als maatschappij samen willen regelen en dat geen enkel bedrijf, geen initiatief of individu, laat staan de overheid, zelfstandig kan regelen. Die transitie komt tot uitdrukking in een heleboel zoekprocessen, in trends en ontwikkelingen [..] die we samen de WEconomy noemen:

1. circulaire economie: de grondstoffen worden steeds opnieuw gebruikt,

2. functionele economie: bedrijven zijn verantwoordelijk voor het functioneren van de producten,

3. bio-based-economie: een groter gebruik van biomassa voor niet-voedseltoepassingen,

4. samenwerkingseconomie: samenwerken als manier van uitruilen,

5. deeleconomie: niet het bezit van producten maar het samen delen ervan,

6. zelf-maakeconomie: de opkomst van de 3D-printtechnologie.”

Doen jullie ook mee?

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiƫle man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiƫle duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter