Organiseren zonder te organiseren

Vandaag was ik bij een bijeenkomst van Part-up. Dat is een nieuw platform waar je kunt samenwerken in steeds verschillende teams en op verschillende thema’s zonder in één organisatie te zitten. Dat zou je plat of niet-bureaucratisch organiseren kunnen noemen. Zelf noemen ze het zwermorganisatie, zoals bijen hun korf inrichten. Ze ontwikkelen ook verschillende instrumenten om die samenwerking te vereenvoudigen.

De bijeenkomst was bedoeld om initiatieven die deze vorm van organiseren al gebruiken, te presenteren en van elkaar te leren. De succesvolle implementaties zijn, getuige de workshops, vooral afkomstig van al bestaande organisaties die anders willen werken (PGGM, Kwadraad, Innovatienetwerk Jeugd). Part-up denkt zelf dat hun platform vooral nut heeft voor zzp’ers. Daar geloof ik wel in, maar dan mag het nog wel praktischer, overzichtelijker en meer toegespitst worden. Daar werken ze aan. Ik zoek met mijn Part-up vooral collega-ondernemers zodat we samen duurzame voedingsbedrijven kunnen verstevigen en van elkaar kunnen leren.

Dat is de nieuwe samenwerkingseconomie, waarover ook Ronald van der Hoff, initiatiefnemer van Seats2meet (waar het evenement in Utrecht was georganiseerd), het had in zijn presentatie. Society 3.0 kun je het ook noemen, circulaire economie, WEconomy of de deeleconomie. De naam is niet zo belangrijk, wel het nieuwe concept van samen waarde creëren met nieuwe organisatievormen.Part-up

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter