Dienstverlening verduurzamen: al eens aan personeel gedacht?

afstand arbeidsmarkt Fiducie duurzaam ondernemen

In een eerdere nieuwsbrief vroeg ik me al eens af hoe je als zakelijk dienstverlener duurzaam kunt werken. Natuurlijk kun je met je eigen bedrijfsvoering een positieve bijdrage aan de wereld leveren: bankieren bij een ethische bank, papierloos werken, voor CO2-neutraal vervoer kiezen. Maar voor een administrateur en adviseur zoals ik is het moeilijker om de kern van mijn activiteit te verduurzamen. Een btw-aangifte en een jaarrekening moeten aan regels voldoen en hebben op zich ook niet zo’n grote voetafdruk.

Dichter bij de arbeidsmarkt

En toen groeide Fiducie. Ik besloot een deel van mijn werk door een ander te laten doen. Personeel dus. (Had ook samenwerking met een andere zelfstandige kunnen zijn, maar dat vond ik lastiger.) Een ander lid van mijn netwerkgroep tipte me contact op te nemen met een reïntegratiebureau en dat was een goed idee. Met zinvol werk op maat voor iemand die dat nodig heeft, is de wereld weer een stukje beter

Sinds een paar maanden heb ik een werknemer in dienst, die weliswaar maar energie heeft voor een paar uur werk in de week, maar wel heel gedreven is en veel ervaring heeft. Het risico is verder vrij laag, want bij ziekte betaalt het UWV het loon door. Ook zijn er andere regelingen die het makkelijker maken om iemand “met een afstand tot de arbeidsmarkt” (ja, een etiket!) in dienst te nemen. Denk je dat dat voor jou ook een optie is, neem contact op met mij of kijk bij het Werkgeversservicepunt. Zij kunnen je veel werk uit handen nemen.

Andere ondernemers ontmoeten

Maar er zijn ook andere manieren om duurzamer te werken. Leer van andere ondernemers door je aan te sluiten bij de Happy Planet Professionals. Een netwerk van duurzame zelfstandigen die van elkaar leren. Eens per jaar word je doorgelicht door een ander lid van het netwerk en samen zoeken we nieuwe manieren om de wereld beter te maken.

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter