Mijn belang bij een goedlopend boerenbedrijf

belangenverstrengeling of gewoon duurzaam ondernemen? Fiducie administratiekantoor
Ik ben er twee weken niet. Dat wil zeggen niet op kantoor, niet achter mijn laptop. Ik ben wel “op het land”: twee weken praktische klussen doen bij De Wickevoorter Stadsboeren. Dat is een stadsboerderij: een kleinschalige tuinderij (met tientallen verschillende groenten) met kippen en varkens. Aan de rand van een woonwijk waar de buurtbewoners tegen betaling zelf kunnen oogsten. Even wat anders dan jaarrekeningen en belastingaangiftes.

Is dit belangenverstrengeling?

Hoewel die misschien ook nog ter sprake komen, want De Wickevoorter Stadsboeren is ook een klant van Fiducie. En de boeren zelf zijn ook nog mijn broer en zus. Is dat nou belangenverstrengeling? Dat lijkt me niet, althans niet in de zin waarin die term meestal gebruikt wordt. Namelijk dat een derde benadeeld wordt omdat iemand zijn of haar persoonlijk belang boven het zakelijke stelt.
De belangen van Fiducie en De Wickevoorter Stadsboeren en onze persoonlijke belangen zijn wel verstrengeld in de zin dat we allemaal hetzelfde willen: een goedlopend boerenbedrijf waar de boeren van kunnen leven en waarvan de bewoners van Wickevoort kunnen profiteren.

Samen duurzaam ondernemen

Een relatie met belangenverstrengeling zoals ik die eigenlijk bij alle klanten voor me zie: met Fiducie streven we bij onze klanten naar goedlopende bedrijven waar de ondernemers (qua geld en geluk) van kunnen leven en die de omgeving ten goede komt.
Tot over ruim twee weken!
(Mijn collega’s nemen trouwens op een ander moment vakantie dus Fiducie is gewoon bereikbaar!
Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter