Moet ik mij verzekeren tegen aansprakelijkheid?

Nico-met-laptop-2-min

Een ondernemer vroeg mij pas of hij een aansprakelijkheidsverzekering moest afsluiten. Als zelfstandig ondernemer moet je weinig en een verzekering is niet verplicht, maar soms wel handig. Een slimme ondernemer denkt zeker na over de risico’s die hij of zij loopt en of die het bedrijf in gevaar kunnen brengen.

Die risico’s hangen erg af van je werkzaamheden en de meeste ervan kun je zelf verkleinen door je werk altijd zo goed mogelijk te doen en te communiceren met je klanten. Ook met goede afspraken, bijvoorbeeld met Algemene Voorwaarden, kun je je aansprakelijkheid beperken. Dit gaat beter met andere bedrijven, want consumenten genieten een grotere bescherming.

De centrale vraag is: “denk je dat de mogelijke schade zo groot is dat je bedrijf in grote financiële problemen komt?” Is het antwoord ja, dan is het slim om je te verzekeren. Op internet vind je talloze mogelijkheden: bij je branchevereniging, bij je persoonlijke verzekeringsagent of vraag na in je netwerk!

Uitgebreidere informatie over aansprakelijkheid schreef ik op mijn LinkedIn-blogpost.

 

Meer vragen? Neem vrijblijvend contact op! Zelf een vraag uit de praktijk stellen?

Op de hoogte blijven over nieuws van Fiducie?

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter