Samen maken we de wereld mooier

Nico Verzijden van Financieel Duurzaam Ondernemen

Handelen met respect voor de aarde en andere mensen – voor mij is dat zo vanzelfsprekend dat ik er eerlijk gezegd niet eens meer zo bij stilsta.

‘Duurzaam ondernemen’, begint wat mij betreft met je bewust zijn van de gevolgen van wat je doet, waar je je geld aan uitgeeft en met de keuzes die je vervolgens maakt.

Net als duurzaam leven trouwens. Waarom zou ik groente kopen die met gif bespoten is, terwijl er genoeg ongespoten groente te koop is?

 

De valkuil bij duurzame initiatieven

Sinds ik mijn eigen boodschappen doe, kom ik in natuurvoedingswinkels. Zo ben ik daar zelfs gaan werken. Jarenlang, eerst op de winkelvloer en gaandeweg steeds meer als administrateur.

Dat groeide zo, ik was een van de weinige collega’s die dat werk leuk vond.

Na verloop van tijd heb ik de overstap gemaakt naar kleine organisaties in internationale samenwerking – ook daar was ik steeds de (enige) financiële man.

 

Ik heb zoveel mooie initiatieven zien omvallen als gevolg van slecht financieel beheer.

 

Wat ik prettig vind in die organisaties, zijn de informele sfeer, de persoonlijke betrokkenheid van de mensen die er werken en dat geld verdienen er niet het hoogste doel is.

Dat is ook een valkuil: ik heb zoveel mooie initiatieven zien omvallen als gevolg van slecht financieel beheer. 

 

Ondernemers helpen financieel duurzaam te worden

In 2016 richtte ik daarom Fiducie op. In plaats van één organisatie, ondersteun ik nu heel veel zelfstandigen en ondernemers om financieel duurzaam te worden.

Mijn droom is om het dagelijks werk van zelfstandigen en bedrijven in de duurzame sector makkelijker te maken, zodat zij meer mogelijkheden krijgen en de wereld duurzamer en eerlijk wordt. 

 

Buitenmens

Ik ben graag in en om Rotterdam, de stad waar ik het grootste deel van mijn leven gewoond heb. Maar ik ben internationaal georiënteerd en voel me buitenmens.

Veel van mijn vrije tijd breng ik door op de boerderij van mijn broer en zus in Cruquis, de Wickevoorter Stadsboeren.  

Dat buitenmens zijn, dat zie je ook op de foto. Ik wandel daar in het prachtige gebied rondom de stad Trento, in Noord Italie.

 

Wil jij ook de financiën van je duurzame onderneming makkelijker maken?  Neem dan contact op!

 

Nico Verzijden houdt zich binnen Fiducie bezig met financiele adviezen voor ondernemers en is eindverantwoordelijk voor alle diensten zoals het opstellen van jaarrekeningen voor B.V.s en btw-aangiftes. Ook is hij officieel Moneybird adviseur. 

 

Volg Nico op LinkedIn

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter